Sama doma, domácí mascarpone, tvaroh a Patrik Hezucký

Mám za sebou další zajímavou zkušenost před kamerou, a to trénink rychlých reakcí po boku Patrika Hezuckého v Sama doma. Do televize jsem šla tentokrát mnohem klidnější než minule, ale to jsem absolutně netušila, co mě čeká :)

Dobře mně naladil  fakt, že ve stejném pořadu vystupoval MUDr. Miloslav Špaček, kardiolog z Motolské nemocnice s příspěvkem o cholesterolu. Kardiologa mám v rodině (!díky tati!), takže jsme si mohli před samotným vysíláním poměrně zasvěceně povídat o "hodném a špatném" cholesterolu, sklerotických plátech v cévách a o tom, zda jsou živočišné tuky opravdu tak škodlivé, případně, kolik mascarpone týdně je ještě únosné :)!

V křesílkách vedle nás seděl i Patrik Hezucký a působil docela neškodně. Svůj repertoár ale rozbalil při vysílání, a to už jsme se řehtali všichni, i kameramani :)



Měla jsem docela dost práce dostat se ke slovu, diváci se tak nedozvěděli možná třetinu toho, co jsem chtěla o přípravě tvarohu a mascarpone říct :). Když jsem pana Hezuckého zaměstnala, šlo to trochu lépe :)

zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-sama-doma/214562220600010/
Skleničkový dezert chutnal všem, i když v něm nebylo žádné maso a z mascarpone se také knedlík dělat nemusel :D.

Ráda jsem se  také seznámila s Lenkou, jejíž závěsná aerária a kokedamy už dlouho obdivuji. Naživo vypadají ještě lépe než na fotkách. Jsou éterické, jemné... Vlastně jako ona sama. Vždycky se mi moc líbí, když člověk tak nějak ladí s tím, co dělá.

Celý pořad najdete v iVysílání ČT.


1 komentář:

Lenka Hrubá řekl(a)...

Díky, Jitko!
Doufám, že příště už budu taky tak pohotová a bez třesoucích se rukou, jako vy! Ale doufám, že nástrahy jako Patrik Hezucký jsou jen pro pokročilé hosty! Ale zvládla jste to s přehledem! Tak třeba brzy ve Školské na viděnou ;-)
Le